Schaatsen en Slijpen

Schaatsen Slijpen met de juiste ronding

wij slijpen noren en hockeyschaatsen

Schaatsen slijpen met de juiste ronding

Nu de winter er weer is zijn de ijsbanen weer open zijn, is het natuurlijk verstandig om uw schaatsen te laten slijpen. Of je nou een echte hardrijder op je noren bent, heerlijk wilt zwieren op je kunstschaatsen of gewoon lekker schaatsen op je hockeyschaatsen; bij van Rossum Tweewielers ben je daarvoor aan het juiste adres de fietsenwinkel voor Leiden Leiderdorp en omstreken.

Van dinsdag tot zaterdag je schaatsen laten slijpen

Wil je je noren weer in de perfecte conditie hebben voor de winter?
Laat ze dan bij ons op van dinsdag tot zaterdag slijpen voor slechts €10,-- per paar. (Hockey en kunstschaatsen zijn € 11,50 per paar).

We hebben geïnvesteerd in de nieuwste Allrounder slijpmachine om elk paar noren,kunst,hockey (en zelfs Zweedse Klunnoor) in de gewenste ronding te slijpen.

Waarom is de ronding bij noren slijpen zo belangrijk?

De ronding van de ijzers bepaalt hoeveel weerstand je hebt bij het schaatsen. Als noren helemaal recht worden geslepen, raakt de schaats van voor tot achter het ijs tijdens het schaatsen en heb je een enorme glijweerstand en kost het veel meer energie. Dit is ook het geval als de noren heel rond zijn geslepen, want dan raakt slechts een klein stuk van de schaats het ijs en zal deze er diep insnijden, waardoor ook weerstand ontstaat.

Het slijpen van noren gebeurt bij ons met een ronding 23 meter (staat gelijk aan een cirkel met een diameter van 46 meter), maar ook een ronding van 21 tot 25 is mogelijk. Ronding 23 is voor de meeste mensen degene die weinig weerstand oplevert en toch zorgt voor voldoende grip. Een goede ronding zorgt ervoor dat je tijdens het schaatsen druk kunt houden in de bocht.