Victoria

Welkom bij meer dan 130 jaar fietspassie.

 

Al sinds 1886 bestaat er mobiliteit op twee wielen onder onze merknaam VICTORIA.
Wij behoren zodoende tot de meest ervaren en bekendste fietsfabrikanten en hebben sindsdien vele generaties van de goede kwaliteit, de bewezen betrouwbaarheid en de hoge gebruiksdeugdelijkheid van onze tweewielers weten te overtuigen.  Aan deze waarden en onze lange traditie voelen wij ons verplicht. Deze vormen de drive en motivatie achter de gestage doorontwikkeling van onze producten.

Maatgevend voor het succes waarmee de herstart na afloop van de oorlog werd ingezet, was de modelserie „Vicky“. Aan het begin van de periode van het Duitse Wirtschaftswunder kwam de „Vicky I“ op de markt, waarvan de basis gevormd werd door een gewone fiets met een 38 ccm kleine hulpmotor en een tank voor het benzine/olie-mengsel. De toenmalige presentatie op de Salon van Genève was een enorm succes.

Maar ook de productie van niet-gemotoriseerde fietsen werd na het einde van de oorlog voortgezet. Hoewel de productie wegens krapte aan materialen aanvankelijk slechts beperkt mogelijk was, nam deze in de loop van de tijd gestaag toe en ontwikkelde zich tot de belangrijkste inkomstenbron. Om marketingredenen werd in het toenmalige wielerrensport ingezet op de uiterst populaire „derny-races“, waarin tal van succes werden geboekt, en staat in de showroom van van Rossum Tweewielers in Leiden/Leiderdorp waar u onze prachtige fietsen kunt bewonderen zowel E-bike's als Trekking fietsen van het merk Victoria.